INFO     INSTA

Het
voorafgaande
plaagt het
aanstaande

the foregoing teases the forthcoming ©Jo FoulonTekeningen
21ste eeuw 

Alles heeft een begin, in de beeldtaal is dit begin vaak een schets. Een schets is eigenlijk een niet uitgewerkte tekening, vaak bedoeld om iets op een eenvoudige manier duidelijk te maken. Het is een vorm van studie, studieobject. De tekeningen van Jo kun je aanschouwen als zijn humus, zijn begin, zijn schetsen. Schetsen met een enorme gelaagdheid, letterlijk en figuurlijk. Hij slaagt erin om met zijn buikgevoel zijn tekeningen schetsmatig op te bouwen Doormiddel van experiment, met verschillende materialen (inkt, houtskool, pastel, acryl, soorten papier en plantaardige grondstoffen, …) zo creëert hij een diepte in zijn 2D werk, en krijgt hij een enorme, maar een sterk beladen gelaagdheid. Zijn expressieve manier van werken en zijn vormelijke monumentale stijl zorgen voor een fascinerend eindresultaat.

Traditie: een monumentale beeldtaal invloeden uit historische gravures, het klassieke modeltekenen,… kun je terugvinden in zijn werk.

Experiment: Het gebruik van verschillende materialen, licht tov donker plaatsen, zijn continue onderzoek naar ‘iets’ dat vanbinnen naar buiten moet. Een zeer lang en traag proces.

Zijn Jo zijn: expressief, chaotisch, enthousiast, dramatisch, theatraal, zijn , kinderlijke ongeremdheid.

Tekst AN ROOVERSEen triologie tussen aanraking, afstand en plaatselijkheid.
selectie 2012-20..